Ostene vi burde være like stolte av som vi er av ostehøvelen

Spesialoster fra TINE Ysteriene er unike kvalitetsoster i verdensklasse som leveres fra ulike lokale ysterier rundt om i Norge.

Hver dag lages det produkter på ysterier rundt om i hele Norge. Mange av disse produktene er med på å ivareta tradisjoner som har blitt bygget opp gjennom mange år. På TINE’s ysterier skapes det oster i verdensklasse – for visste du at mellom årene 2017 og 2022 så har TINE hentet hjem hele 27 medaljer i Oste-VM? 

– Forbruket av ost har økt kraftig de siste årene og vi har fantastiske oster som flere burde bruke oftere, sier Lise Flagstad Ulleberg, senior merkevareansvarlig for spesialost hos TINE. TINE Ysteriene består av ostene fra seks utvalgte ysterier: Hvitmuggost fra Dovre, blåmuggost fra Selbu, norsk Chevre fra Haukeli, Edamer og Kvitlin fra Ørsta, Alpeost og norsk Sveitser fra Elnesvågen i tillegg til Ridder og Norsk Port Salut fra Tresfjord. Det vil si alt man trenger for å servere et velsmakende og spennende ostefat med norsk ost!

Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon. Og mye tyder på at nordmenn vil sette pris på å få enda flere norske ostespesialiteter i ostedisken framover. I gjennomsnitt spiser hver av oss nesten 19 kilo ost i året, og vi begynner å nærme oss de som spiser mest ost i verden, nemlig franskmennene som smaker på 26 kilo hver. Stadig flere av oss nyter ost til kos, og markedet for spesialost er i sterk vekst.

– De vekker noe i oss, disse spesialostene. Vi er alle veldig stolte av de lokale ysteriene våre. Med våre dedikerte bønder som leverer verdens beste melk, og kompetente medarbeidere med lidenskap for faget, er vi med på å ta vare på og utvikle matnasjonen Norge, forteller Lise.

Kjærligheten for de lokale, kortreiste kvalitetsostene går hånd i hånd med TINEs visjon om å skape et levende Norge.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.

Relatert innhold

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Se etter Smaken av Norge-produkter i din lokale Joker-butikk

Les mer om Smaken av Norge her