Lofoten Seaweed – fremtidens mat ligger i havet

Fotograf Eva Trifft
Med Nord Norsk drivkraft og Japanske tradisjoner bringer vi grønnsaker fra havet inn i det moderne kjøkkenet.

Spektakulær natur, vilt hav og rorbuer som klorer seg fast i fjellsiden. Nordlys og midnattssol, storm og snøfokk. Værskiftene er like fascinerende som naturen selv. Livet her oppe er utfordrende og vakkert. Men Lofotens skjønnhet går langt dypere, dypt ned i havet. Havet vårt er som naturens livmor - med enorme mengder næringsstoffer gir det grunnlag for et unikt mangfold av liv, inkludert tang og tare av utrolig kvalitet.

Vi høster viltvoksende tang fra Nappsstraumen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Det rene og næringsrike vannet gir optimale vekstforhold for en rekke arter. Vi ser på tang som sjøgrønnsaker, og produserer innovative produkter som gjør det enkelt og godt å velge blå og bærekraftig mat.

Det er en god blanding av kunnskap, erfaringer og tradisjoner fra to sider av jorda som danner fundamentet for Lofoten Seaweed. Med vidt forskjellige oppvekster har havet spilt en viktig rolle for oss på hver sin kant. Det er en felles lidenskap for mat, næring og hav som driver ambisjonen om å hente tang tilbake inn i det moderne kjøkkenet. Angelita er fiskerdatter, vokste opp som ung tungeskjærer, lineegner og tørrfisklegger i fiskeværet Napp. Å leve av havet var en livsstil for hennes kystfiskerfamilie og er fundamentet for hennes engasjement for havet og nysgjerrigheten for tang som fremtidens mat. Tamara, vokste opp på New Zealand der hennes japanske mor serverte tang og tare til nesten alle måltider. Det algebaserte kostholdet og de japanske mattradisjonene har hun heldigvis tatt med seg til Norge. Hun er en matentusiast og elsker de gode smakene.

Tang er rik på umami-smak, og er også en naturlig smaksforsterker som passer godt til alle typer mat. Vårt utvalg av tangsalter og krydder gir garantert smak og næring til måltidene dine – og det er bra for planeten!

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.