Kjennes på smaken at kyllingene har det godt

På Hovelsrud gård har de klokkertro på at dyr som har hatt et godt liv, smaker bedre.

Storgården Hovelsrud ligger på vakre Helgøya i Mjøsa. De produserer debio godkjent, økologisk kylling, og er den eneste kyllingprodusenten i Norge med dyrevernmerket. De bruker Ranger Gold, en kylling som er saktevoksende, med gode, sterke bein og mer fargerike fjær.

Den er godt egnet for økologisk produksjon. De er spreke, de elsker å vagle, de hopper og flasker — og de liker seg godt ute. Og de får den tiden de trenger til å vokse seg store.

En kylling skal ikke bare smake godt, den skal også ha det godt. På Hovelsrud gård tror
de at dyr som har hatt et godt liv, smaker bedre. Hos Hovelsrud får kyllingene leve et naturlig
liv, de får gå ute, de har vanlig døgnrytme, de vokser saktere og de har god plass. Kyllingen får et fôr som er basert på økologiske råvarer. Det sikrer kyllingen den beste maten uten sprøytemidler og kunstgjødsel.

Vi gir kyllingen et miljø som er mer naturlig med sandbad, vagler, grovfôr og aktiviteter. Her på Hovelsrud jobber vi for at kyllingene skal ha det så godt som mulig den tiden de er hos oss, forteller Marianne Olssøn. God dyrevelferd er den viktigste grunnen til at vi la om til økologisk kyllingproduksjon. Vi er derfor stolte over å være den første kyllingprodusenten i Norge som
er tildelt Dyrevernmerket, og er også Debiomerket og Spesialitetsmerket.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.