Glassklare favoritter rett fra naturen

Røyland Gård i Engesland leverer smaken av de beste råvarene fra norsk natur på glass, håndplukket og foredlet med kjærlighet.

I Birkenes kommune i Agder ligger Røyland Gård, en familiebedrift som har vært i familiens eie siden 1979. I dag drives den av ekteparet Pernille Vea og Gunnar Sagstuen. Produktene deres er basert på næringsrike råvarer som finnes rundt gården og som ikke blir utnyttet godt nok.

Da Pernille og Gunnar tok over gården i 2012 ønsket de å skape sin egen arbeidsplass hjemme på gården. Men de hadde også andre ønsker.

– Vi ønsker å lage så bærekraftige og rene produkter som mulig og benytter derfor ingen konserveringsmidler i våre produkter. Men aller viktigst – det skal være norske råvarer.

Røyland Gård har hele tiden vært opptatt av utnytting av naturressursene som finnes naturlig rundt oss. Høsting, sanking og foredling har vært en naturlig del av hverdagen på gården fra starten av, forteller ekteparet.

Pernille og Gunnar høster så mye de klarer selv, og lager produkter av norske, ville blåbær, tyttebær og krekling samt rips fra ripsbusker som folk ikke plukker selv og epleprodukter fra trær som ikke blir plukket og utnyttet.

– Vi benytter kun norsk frukt og bær, og så langt vi vet er vi den eneste produsenten som leverer i hele Norge, som er kompromissløse på dette punktet, sier Gunnar.

Produktene fra Røyland Gård har en unik smak av naturlige, gode og norske råvarer, og det blir brukt så lite sukker som mulig for å gjøre produktene sunne og med fokus på naturlige, definerte smaker. I sortimentet finnes både ripsgelé med vanilje, krydret blåbærgelé, krydret tyttebærsyltetøy og eplegelé med granskudd samt krekling- og tyttebærgelé.

– Vi synes Norge har litt å gå på når det kommer til å skape vår egen matkultur, men ser tendenser til at mange nå velger å servere norske gode oster med tilbehør av for eksempel norske ville bær, frukt og granskudd, isteden for fiken. Det digger vi, avslutter Pernille.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.

Relatert innhold

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Se etter Smaken av Norge-produkter i din lokale Joker-butikk

Les mer om Smaken av Norge her