Full suksess med alkoholfritt drikke

Klokk & Co på Huseby i Oslo leverer alkoholfritt øl av høyeste kvalitet med naturlige, gode råvarer.

Historien om det ekstraordinært gode alkoholfrie ølet fra Klokk & Co begynte da markeds- og kommunikasjonssjef og medgründer Kristine Lund gikk gravid. Hun vandret fra butikk til butikk på leting etter gode alkoholfrie øl.

– Jeg ble skuffet over det jeg fant i hyllene og syntes utvalget var kjedelig! Hvorfor skulle man ikke kunne nyte godt øl, selv om man ikke kunne eller ville ha alkoholen, spurte jeg meg selv, sier Kristine.

Hun rettet sine klager til samboer og bryggemester Leif Klokk, som begynte å forske på saken. Etter mye prøving og feiling – og mange tusen liter i sluket, greide han å knekke koden – og FRIPA kunne serveres til Kristine og alle andre ølglade sjeler.

Siden den gang har det bare gått framover for Klokk & Co. Stort engasjement og lidenskap er viktige ingredienser i et godt produkt, sammen med de beste, naturlige råvarene, og godt håndverk.

Klokk & Co har fått mye oppmerksomhet for sin innovative tilnærming i en kategori som tradisjonelt har vært tungt dominert av noen få store bryggerier. 

– Mange ser på alkoholfritt øl som et labert kompromiss. Vi derimot, ser alkoholfritt som et fullgodt og selvstendig øl, uten bivirkningene, smiler Kristine.

Men det er mye vanskeligere å lage godt alkoholfritt enn alkoholholdig øl. Siden vi ikke kan la gjæringen hjelpe frem fylde og smak, så er det opp til råvaresammensetningen alene å skape ekte ølfølelse. Det er ikke gjort i en håndvending ref. de mange literne som gikk i sluket før FRIPA ble et faktum.

FRIPA - Norges beste alkoholfritt øl?
En nydelig alkoholfri IPA. Frisk og fruktig med lett tropiske toner fra humlen. Perfekt til biff, pizza, burger, tapas, lam og vilt.

MANGO Fripa - Er herlig tørsteslukker!
Fripa tilsatt ekte mango. Fin balanse mellom frukt og humle. Perfekt til BBQ, spekemat, lett sommermat og indisk.

GRINGO - Unik på smak!
Alkoholfri meksikansk lager tilsatt fersk lime og ingefær. Perfekt til meksikansk, sushi, skalldyr og salater.

– Det som skiller våre produkter fra veldig mye annet på markedet er at det smaker naturlig og ekte. Det gjør de fordi vi bruker ekte råvarer, og ekte frukt – og ekte humle. Det gjør jo noe med smaken, ifølge Kristine.

Bryggerigründerne på Huseby føler de har fått en slags livsmisjon.

– Vi føler vi har et helt reelt samfunnsoppdrag. At vi skal bidra til at et alkoholfritt valg er et like godt valg. Vi drives veldig av å få lov til å være med på å gjøre det kult å drikke alkoholfritt, avslutter Kristine Lund full av entusiasme.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.

Relatert innhold

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Smaken av Norge – våre lokale favoritter

Se etter Smaken av Norge-produkter i din lokale Joker-butikk

Les mer om Smaken av Norge her