Bygglunsj, et samarbeid med Arne Brimi

Bygglunsj ble lansert i 2013, i et samarbeid med Arne Brimi, og er basert på Byggryn fra Skjåk.

Det er det unike Skjåkgrynet med de ernæringsmessige kvalitetene og den sødmefylte smaken, som gjør Bygglunsj til et sunt og godt lite måltid. Bygglunsj finnes i smakene Jordbær, Blåbær, Bringebær og Mango/Eple. 

Byggryn fra Skjåk

Bygg er selve urkornet, og har vært dyrket i Skandinavia helt tilbake til steinalderen. Ja, bygg er trolig verdens eldste kulturplante. Ofossen Mølle, som maler bygget, vet å ta vare på denne fantastiske og tradisjonsrike råvaren. Denne mølla er nemlig ikke en hvilken som helst mølle, her har det vært sammenhengende møllevirksomhet siden 1865. Og fremdeles males bygget etter de opprinnelige og tradisjonelle produksjonsmetodene.

Det er noe spesielt med dette Skjåkgrynet. Visste du at det er så lite nedbør i Skjåk at om det hadde vært varmere der så ville det vært som en ørken? Det er korndyrkerne i Skjåk veldig glade for. Det at det regner så lite gjør at bøndene kan kontrollere når åkrene får vann. I fjellområdet som omslutter bygda er det flust av bre- og fjellvann som brukes til å vanne åkrene.

Dette hevdes å gi bygget en ekstra søt og god smak. I tillegg er utmalingsgraden for kornet 80-90 %, noe som er betydelig høyere enn den vanlige utmalingsgraden på ca. 50 %. Bygg fra Skjåk er særlig rik på fiber, i tillegg til at det er en naturlig proteinkilde.

Er Fjordland byggrynsgrøt sunt?
Fjordland Byggrynsgrøt er en god og sunn grøt, bygget på tradisjoner og lokal kunnskap. Grøten er nøkkelhullsmerket, en offentlig merkeordning for sunnere matvarer. Den er også kilde til protein og kostfiber.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.