Kjøpmannen anbefaler norske ferieperler

Når sommeren byr på Norgesferie for de aller fleste, er det heldigvis nok av steder som er verdt å besøke i vårt langstrakte land! Blant disse er vakre Loen i Stryn, et paradis for deg som liker høye fjell og dype fjorder i idyllisk natur.

Ved Lobukta innerst i Nordfjord, mellom høye majestetiske fjell, finner du bygda Loen.

- Loen er den vesle bygda med de store opplevelsene, sier kjøpmann hos Joker Loen, Per-Willy Drageset. Joker-butikken hans er et naturlig utgangspunkt for mange aktiviteter i og omkring denne idylliske plassen. Vi har spurt Per-Willy om hans aller beste tips til deg som vil besøke vakre Loen.

Loen Skylift
Utsikten du får fra toppen av god grunn til å teste pendelbanen: Du kan se Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør og Nordfjorden som strekker seg mot Stryn i vest.
- Loen Skylift tar deg opp til 1000 meter høyde på fem minutter. Det har også åpnet to ziplines her oppe, forteller Per-Willy.
I Hoven Restaurant kan du nyte lokal mat, og du finner også bar med uteservering. 
Joker-Loen-skylift.jpg
Via Ferrata
En annen stor attraksjon er klatrestien Via Ferrata, for den som ønsker en mer utfordrende vei oppover.
- Via Ferrata Loen går opp til Hoven, og er en klatresti sikra med wire rett bak Hotel Alexandra. Klatrestien tek deg til toppen av Hoven. Som en del av ruta kan du krysse Gjølmunnebrua, den lengste Via Ferrata-brua i Europa. 

Padling på Lovatnet
- Padletur på Lovatnet i stille vær er noe av det fineste du kan oppleve om du vil ha stillhet til naturen rundt deg. Her er også gratis fiske, tipser Per-Willy. 

Turer for store og små
Loen har også blitt et eldorado for luftsport og klatring.
- Vi har mange godt merka turstier i alle kategorier, også noen godt tilrettelagt for eldre og rullestolbrukere, forteller Per-Willy.
- Eller ta en sykkeltur oppover dalen. For de yngste kan det sikkert også være kjekt med en tur til Hydla Klatrepark (15 min med bil).

Her overnatter duPer-Willy-Joker-Loen.jpg
- Har du ønske om å slappe av etter en flott aktivitetsdag har vi Alexandra Bad og Spa. I vårt nærområde har vi også overnattingsplassar i alle kategorier: Hytter, teltplass, bobil og campingvogner og to store hotell, avslutter Per-Willy, som er klar for å ønske alle som tar turen hjertelig velkommen til bygda og til Joker-butikken på den vakre plassen.

For mer informasjon, besøk visitnorway.no her

Joker-Loen-3.jpg
----------------------------------------------------------------------------------

Visste du at...
Joker har butikker på mer enn 470 steder rundt om i hele landet? Vi er faktisk til stede i alle landets fylker og i 213 kommuner. Vi vil sikre levede og attraktive lokalsamfunn, også der hvor det bor færre folk. Her kan du lese mer om hvordan vi i Joker vil bidra til et levende Norge.