200 Joker-butikker med i Pantelotteriet

I februar 2020 ble Joker-butikk nummer 200 med i Pantelotteriet, da Joker Jens Bjelkes gate i Oslo fikk installert Røde Kors-knapp på sin panteautomat.

Våren 2019 inngikk Joker et samarbeid med Røde Kors og etter det har antallet butikker med panteautomater som tilbyr Pantelotteriet steget jevnt og trutt. I forrige uke ble Joker Jens Bjelkes gate i Oslo med på moroa.

– Røde Kors gjør en veldig gjør en veldig god jobb, også her lokalt rundt Tøyen, forteller butikksjef Amir Mohammad Ahangar.

Panteautomaten er 2-3 år gammel, og nylig var Tomra på plass for å bygge den om med lotterimulighet. Pantelotteriet finnes nå på rundt 2 500 panteautomater over hele landet. Joker-kjeden ble med i Pantelotteriet i mai, og det har vært frivillig for butikkene å tilby Pantelotteriet i sin butikk.

– Jeg er imponert over hvordan Joker-kjeden har jobbet med å introdusere Pantelotteriet. Å øke distribusjonen med 200 butikker har en stor effekt på inntektene til Røde Kors. I 2018 fikk Røde Kors hele 50 millioner fra lotteriet, og for 2019 ser beløpet ut til å gå over 60 millioner. Det skal Joker og alle de andre kjedene ha en stor del av æren for, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Joker Jens Bjelkes er på 99 kvadratmeter og er døgnåpen fredag til søndag.

– Nå øker sjansen for at vi skal få pantemillionærer også midt på natten, sier Langdal.