Løft måltidet med en god saus

matprat.no
Sett ekstra smak og imponer med fløyelsmyke sauser.

Det er ikke hver dag man unner seg de ekstra kaloriene som en saus tilfører middagen, men noen ganger er det lov å kose seg litt ekstra. En god saus kan løfte en middagsrett til nye høyder og er verdt å bruke litt tid på.

Har du litt sausfrykt og er redd for at sausen skal brenne seg, skille seg, eller ikke tykne? Start med en saus du kjenner godt, eller en som ikke er så komplisert, for eksempel en sjysaus

Det viktigste når du lager saus fra bunnen av er at du har god tid og følger oppskriften nøye. Har du det travelt, men likevel lyst på saus er det ikke noe i veien for å bruke en posesaus som basis og heller trikse litt med den. Prøv for eksempel å tilsette dijonsennep og brunost i kjøttkakesausen for en litt spenstigere smak.

Husk også at gode marinader setter ekstra smak på middagen, her finner du tips til noen som passer godt til biff

Relatert innhold

Pastasaus med soltørkede tomater

Et klassisk eksempel på en saus som er et godt utgangspunkt for din måte å ville bruke den på. Du kan selvfølgelig bruke den slik den er på pasta, men prøv gjerne også med koteletter, stekte strimler av svinekjøtt, bacon eller små stekte kjøttboller.

Paprikasaus

Denne sausen er fantastisk til grillmat! Bruk enten grillet paprika fra glass, eller grill dine egne. Velg farge på paprikaen etter hvilken farge du vil ha på sausen.