Bli en Burgermester

En skikkelig saftig og smakfull hamburger er utrolig godt. Vi gir deg tipsene og råvarene som enkelt gjør deg til en ekte Burgermester!

Lager du hamburgere til middag finnes det mange måter å variere måltidet på. Prøv deg frem med forskjellig tilbehør og finn frem til din favoritt.

Her er våre beste tips for å lage skikkelig gode burgere:

  1. Steke – Du bør steke burgerne på høy varme i ca to minutter på hver side (3 minutter hvis du ønsker burgeren godt stekt). Snu burgeren ved hjelp av en stekespade, ikke en stekepinsett, da går ikke burgeren i stykker og kjøttsaften holder seg på plass.
  2. Ost – Legg en skive deilig cheddar på burgeren den siste delen av steketiden, da smelter osten ned i burgeren.
  3. Hvile – Når burgeren er ferdig stekt bør du ta den ut av pannen og la den hvile ca ett minutt. Dette gir burgeren tid til å absorbere til seg fuktighet igjen, det gjør den saftigere og mer smakfull.
  4. Burgerbrød – Del brødet i to og stek siden som skal ligge mot burgeren og alt tilbehøret i en tørr stekepanne for å karamelisere brødet (gjør dette mens burgeren hviler). Dette forhindrer at dressing og fuktighet trenger inn i brødet. 

Jokers nye Burgermester-serie består av kvalitetshamburgere fra Gilde, burgerbrød fra Bakehuset og smakfull burgerost fra Synnøve Finden. Topper du dette med dressinger fra Sticky Fingers, frisk salat, løk og tomat så er du på god vei mot tittelen som Burgermester.

Alle oppskriftene finner du også i vårt oppskrifthefte ved å trykke her. Lykke til! 

Relatert innhold

Jordbærmilkshake med sugerør

Prøv denne friske, sommerlige milkshaken!

Sjokolademilkshake

Kos deg med en sjokolademilkshake!

Karamellisert rødløk

Karamellisert rødløk er digg tilbehør som topping til burger og grillmat.