Vi feirer kvinnedagen!

Fra venstre: Nina Østrem, Anu Rohatgi, Gunn Sørum og Nina Wiger Nordheim.
Fra venstre: Nina Østrem, Anu Rohatgi, Gunn Sørum og Nina Wiger Nordheim.
Møt noen av våre dyktige, kvinnelige ledere!

Anu Rohatgi (51) kom til Norge fra India i 1994. Hennes arbeidskarriere startet i Obos, og deretter ble hun franchisetaker i Narvesen. Etter 11 år i kioskbransjen, ønsket hun å ta steget videre som leder, og valget falt på dagligvarebransjen. Nå har hun jobbet som butikksjef på Joker Maridalsveien i over tre år og hun stortrives med tilværelsen.Anu.jpg

– Det føles veldig godt å være leder i Joker. Vi blir satset på og har en god plattform for utfoldelse og vekstmuligheter.

Anu legger ikke skjul på at det var tøft i etableringsfasen, for med ansvar kommer utfordringer. Hun er likevel klar på at det gjelder å ha tro på seg selv, uavhengig av kjønn.

– Mitt beste råd er å ikke være redd. En leder må tørre ta utfordringene med strake armer. Og er du god nok som leder bør ikke kjønn ha noe å si. 

- Go for it!
Gunn Sørum (48) har lang fartstid som leder, med hele 19 år i rollen som kjøpmann hos Joker Hjelledalen. Hun er eier av sin egen bedrift og drives av å se hva hun kan bygge opp over tid.

– Det er et krevende yrke, men også kjekt, spennende og variert. Så mitt tips til andre kvinner med et ønske om å bli leder, er: go for it! Stå på og ha trua på det du driver med. En trenger flere kvinnelige sjefer.

Brenner for god service
Stine Eldorhagen (49) har jobbet i servicebransjen helt siden ungdomsårene, men begynte iStine.jpg dagligvare først etter at hun fikk barn.

– Da var ikke hotell- og vekterbransjen noe mer for meg, på grunn av skiftjobbing, forteller hun.

Nå er hun daglig leder på Joker Ljan. Hun tror ikke det er så annerledes å være kvinne enn mann i yrket som butikksjef, men at det heller dreier seg om personlighet – og at må elske service.

– Har du service i magen, og kan ta i et tak - gå foran som et godt eksempel - så er det bare å si "Ja".  Læringskurven er bratt, men med gode rutiner blir dagen enklere. Og vær ikke redd for å spørre, fremhever hun. Spør man, får man svar!

– Vi kan fikse det meste
Nina Østrem (60) er tredjegenerasjons driver på Joker Kvina. Da hun begynte for 19 år siden, gikk hun rett inn som leder, og hun vil også slå et slag for at kvinner må våge å tro på seg selv.

– Vi trenger kvinnelige ledere. Skal vi få flere kvinner inn i styrer og lederstillinger, må vi tørre å ha tro på oss sjøl. I vår bedrift har vi bare kvinnelige ansatte, og selv om det ikke er et bevisst valg, er det ingen tvil om at vi kan fikse det meste.

Aldri for sent å satse
I en alder av 52 tok Nina Wiger Nordheim et modig steg etter en lang tilværelse som hjemmeværende med barn.

– Jeg hadde aldri tenkt å starte for meg selv eller drive butikk, men siden jeg hadde vært lenge hjemme med barn var jeg blitt for "gammel" i yrkeslivet, på tross av at jeg var ganske aktiv som hjemmeværende, med verv i utvalg, og studier innen økonomi/administrasjon og eiendomsmegling.

Løsningen ble å starte Joker-butikk på Røa.

– Mitt råd til andre er å ha selvtillit. Ikke vær redd for å komme med innspill og ikke være redd for om du ikke blir likt av alle. Her tror jeg mange jenter kan ha nytte av å bry seg mindre, påpeker hun.

Likestilling som del av vår bærekraftstrategi
FNs bærekraftsmål 5 dreier seg om å oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling. I Jokers bærekraftsstrategi har vi et mål om 50 % kjønnsfordeling både blant butikkansatte og butikkledere. Målet om en jevn kjønnsbalanse gjelder også på servicekontoret og i driftsapparatet og vi skal ha et spesielt fokus på kjønnsbalanse i ledende stillinger.

Mål nr 5.png

Kvinner i Joker 2022:

  • 2787 av 4505 Joker-ansatte er kvinner
  • 238 kvinnelige butikksjefer i Jokers 488 butikker - dette er en andel på 49 % 

Den internasjonale kvinnedagen
Den internasjonale kvinnedagen ble etablert av FN i 1977. Dagen markeres 8. mars over hele verden, blant annet med demonstrasjonstog og appeller for å markere kvinners kampsaker og rettigheter. I 2011 styrket FN sitt arbeid for kvinner da de slo sammen flere organer og opprettet UN Women. Det er ingen land i verden som kan si at de har nådd full likestilling.

Kilde: fn.no