Halvparten av kjøpmennene i Joker er kvinner

Bli kjent med noen av våre kvinnelige kjøpmenn.

 Tonje Hansen, Joker Fevik

 Tonje har allerede vært butikksjef i 10 år. Det er ikke mange som blir bedriftsleder i en alder av 20! 

 Har vært drømmen
Tonje startet i butikken da hun var 16 år gammel. Og siden hun i 2014 besto fagprøven med karakteren «Meget godt», har hun vært butikksjef. Tonje legger ikke skjul på at kjøpmannsyrket har vært drømmen siden hun var tre-fire år gammel.

– Jeg liker mennesker, er sosial og slår gjerne av en prat med folk. Målet mitt er at kundene skal få lyst til å komme igjen og igjen – ikke bare for å handle her, men for at de føler seg hjemme og synes det er hyggelig. De skal kunne åpne seg og vite at vi er til å stole på, poengterer Tonje.

Mye mer enn en butikk
Joker Fevik ligger i et typisk boområde, litt utenfor selve sentrum. Butikken har mange stamkunder i alle aldre. Tonje forteller om eldre og enslige som gjerne går innom butikken både to og tre ganger daglig. – De kommer for å handle, levere tippingen, snakke med oss eller treffe andre kjente. Hvis noen kunder ikke ser bilen min utenfor, stopper de for å spørre om alt er i orden, forteller Tonje. 

Bente Resaland Skeide, Joker Fjærland

Bente er en energisk kjøpmann, som har store planer for Joker Fjærland.
Å drive en butikk på et lite sted har sine utfordringer, spesielt med sesongvariasjoner. Om sommeren blir Joker Fjærland et travel knutepunkt for både hyttefolk og turister, og omsetningen kan tredoble seg sammenlignet med de kalde vintermånedene.

Investerer betydelig
For å imøtekomme behovene til en stadig mer moderne og travel kundebase, skal Bente og hennes team å gjøre store investeringer i årene som kommer. Dette innebærer å modernisere butikkens fasiliteter, utvide kjølekapasiteten, oppgradere hyller og introdusere en ny frukt- og grøntdisk. Samtidig planlegger de å utvide åpningstidene og tilby delvis selvbetjening for å gjøre det enklere for kundene å handle når det passer dem best.

 Vanja Ramicevic, Joker Tiedemannsbyen

 I desember 2023 tok Vanja Ramicevic et stort steg i karrieren ved å overta aksjemajoriteten og styringen av Joker Tiedemannsbyen i Oslo. 

Med erfaring fra tidligere lederstillinger, både som deltidsansatt på Joker Tiedemannsbyen og som teamleder på Ikea, bringer Vanja med seg verdifulle ferdigheter og innsikt i rollen som kjøpmann. 

Opptatt av lagarbeid
Vanja er opptatt av å være en leder som går foran med et godt eksempel, og hun er ikke redd for å ta på seg ulike oppgaver i butikken, enten det er å jobbe i fryserommet, fylle på varer i hyllene eller måke snø foran inngangen. Hun understreker betydningen av lagspill og samarbeid blant teamet, og hun er fast bestemt på å skape et inkluderende og støttende arbeidsmiljø der alle ansatte føler seg verdsatt og motivert til å bidra til butikkens suksess.

Som kjøpmann er Vanja opptatt av å se fremover, og hun utelukker ikke muligheten for å overta enda en butikk i fremtiden. Hun er ambisiøs og håper på en lang og givende karriere innenfor Joker-kjeden.

Inger Lise Michelsen Sagmo, Joker Brekkvasselv

Inger Lise Michelsen Sagmo, kjøpmannen bak Joker Brekkvasselv, kan skilte med en imponerende vekst i 2023. I tillegg til butikken, forvalter hun også Breifossen Kro i samme bygg, samt en bensinstasjon med 12 Tesla-ladere. Med en rasteplass til reisende på parkeringsplassen utenfor butikken, legger Inger Lise vekt på å tiltrekke seg gjennomgangstrafikk ved å tilby et behagelig stoppested.

På jakt etter nordlyset
Joker Brekkvasselv blir også ofte benyttet av utenlandske turister. Mange av disse turistene besøker området for å oppleve nordlyset, og Joker Brekkvasselv fungerer som et praktisk stoppested for dem. Inger Lise legger også merke til en økning i antall norske kunder som velger å handle der, og hun setter pris på tilbakemeldingene fra dem om den koselige atmosfæren i butikken.

Til tross for store sesongmessige svingninger, med sommeren som den travleste perioden, trives Inger Lise best når det er hektisk. Hun ser frem til sommermånedene, når aktiviteten i butikken øker betydelig og alt går på skinner fra morgen til kveld.

Kvinner i Joker 2023:

  • 2628 av 4397 Joker-ansatte er kvinner
  • 224 kvinnelige butikksjefer i Jokers 451 butikker - dette er en andel på 49,7 %