BBQ-marinert kyllingfilet med grillet ananas

BBQ-marinert kyllingfilet med grillet ananas

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En smakfull kombinasjon av saftig kyllingfilet og grillet ananas, som tilfører en søt og frisk smak til retten.

Fremgangsmåte

Del kyllingfiletene i to på langs. Visp sammen BBQ saus, olje, hvitløk, soyasaus, paprikapulver, 1 ts salt og 0,5 ts kvernet sort pepper. Ha kyllingen over i en passende brødpose og tilsett marinaden. Klem mest mulig luft ut av posen før du knyter den sammen. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i cirka 3 minutter på hver side.
Grillet ananas med chilisalt:
Fjern toppen på ananasen (eller la den sitte på hvis den er pen). Del ananasen i 8 jevne båter og skjær vekk den harde/trevlete stammen i midten. Pensle snittflaten med litt olje og grill ananasen over høy varme til den er gyllen (karamellisert) og mør.
Bland sammen chili og limeskall sammen med saltet, og dryss saltet over ananasen før servering.
Hvis du vil ha et større utvalg av kjøtt og tilbehør eller får gjester på besøk, kan du tilsette Lime- og chilimarinerte kyllingspyd med sprø salat på menyen.