Bærekraft

Bærekraft er et stort ord. Innerst inne handler det om at vi som mennesker og bedrifter driver våre virksomheter på en måte som er til å bære. At vi ikke overbelaster kloden og menneskene som lever på den. For hver og en av våre 470 butikker betyr dette at vi passer på vår egen arbeidsplass og våre medarbeidere, kundene våre og nærområdet vi er del av. At vi resirkulerer. Reduserer matsvinn. Og at vi sørger for at minst mulig går ut på dato – enten det er mennesker eller melkekartonger.

Slik gjør du handleturen mer miljøvennlig

Handleturen din kan med små endringer og litt innsats bli både hyggeligere og mer miljøvennlig. Her får du ni tips til hvordan.

Les mer om dette her

Se hvor mange tonn mat vi redder sammen

Med vårt nye matredderbarometer ser du i sanntid hvor mange tonn med matsvinn vi sparer miljøet for.

Les mer om dette her

Fortsetter arbeidet med å få ned plastposeforbruket

Nordmenn bruker 782 millioner plastposer i året (2020). Handelens Miljøfond fortsetter nå kampen mot overforbruk av plastposer med dobbel styrke.

Les mer om dette her

Rydd i kjøleskapet og reduser matsvinnet

Her er svaret på hvilke matvarer som bør ligge hvor i kjøleskapet, og hvilke matvarer som bør oppbevares helt andre steder.

Les mer om dette her

Norges miljøvennlige kaffebrenneri

Her produserers en tredjedel av kaffen som nytes i Norge.

Les mer om dette her

Joker reduserer plast i frukt- og grøntavdelingen

Joker ønsker å ta grep rundt bruken av plast og minsker derfor unødvendig plast på fersk frukt og grønt med 20 prosent innen 2020.

Les mer om dette her