Ingredienser
Dette er virkelig verdens beste ostekake!
Fremgangsmåte
-
Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
-
Hell kjeksblandingen i en terteform med løs bunn, 26 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.
-
Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
-
Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen.
-
Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter.
-
Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.
-
Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.
-
Tips:
-
Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.
-
Har du ikke en terteform kan kaken gjerne lages i en springform (vanlig form til sukkerbrød).