Ingredienser
Fennikel, løk og klementin er tre av vinterens «stayere» i frukt og grøntdisken! Her i skjønn og enkel forening i en lun salat med gode, milde smaker.
Fremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 200 °C.
-
Skjær fennikel i tynne båter, og rens sjalottløken.
-
Legg et bakepapir i en langpanne og fordel fennikelbåter og løk utover papiret.
-
Vask klementinene godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig. Skjær klementinene i fire og legg dem sammen med fennikel og løk i langpannen.
-
Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og knuste fennikelfrø. Plasser langpannen midt i ovnen.
-
Stek i 30-40 minutter, eller til grønnsakene og klementinen har fått fin, gyllen farge.
-
Flytt alt forsiktig over på et serveringsfat. Press saften av klementinene over salaten. Hvis den smaker litt lite, så smak til med litt ekstra salt og pepper. Dryss over hakket persille og server salaten varm eller lun.