Tomatsuppe med kokt egg

Tomatsuppe med kokt egg

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager denne vegetar suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk myk og blank i olje i en kjele.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.
Server suppen med kokte egg.

Tips:

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere. Hardkokte egg kan også erstattes med makaroni.