Thanksgivingkalkun

Thanksgivingkalkun

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Server Thanksgivinkalkunen med søtpoteter, bakt potetmos, sauser og et fat med lettkokte aspargesbønner, sukkererter og røde bønner. Dryss over ristede mandelflak.

Fremgangsmåte

Stell kalkunen som anvist i pakken. Ta ut innmatsposen og kok kraft til bruk i sausen. Brun innmaten i smør og hell på kaldt vann slik at det dekker. La det trekke 1-2 timer.
Fyll eventuelt kalkunen og lukk åpningen med tannpirkere og bomullstråd ved å stikke cirka 4 tannpirkere gjennom skinnet på hver side av hulrommet på kalkunen og knytte med hyssing etter samme prinsipp som ved snøring av sko. Bind sammen benknokene. Fyllet kan også stekes i en form dekket med folie sammen med kalkunen den siste timen.
Stek kalkunen ved 160 °C 1/2 time pr. kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Etter ca. 1/2 times steking helles 5 dl varmt vann tilsatt 1 ts hønsebuljong i langpannen (etterfyll om nødvendig). Øs flere ganger over kalkunen i løpet av steketiden.
Ha alle ingrediensene til sausen for pensling i en liten kjele og kok opp. La det syde til det er kokt inn til halvparten, ca. 15 minutter. Sil fra saften. Pensle sausen over kalkunen den siste halve timen av steketiden.
La kalkunen ”hvile” ca. 20 minutter før den skjæres opp.
Pynt fatet med steinfrie druer, kumquats, gresskar, nøtter, aprikoser, squashblomster og bladgrønt.
Server kalkunen med søtpoteter, bakt potetmos, sauser og et fat med lettkokte aspargesbønner, sukkererter og røde bønner. Dryss over ristede mandelflak.