Ingredienser
Hvorfor ikke presentere krumkakene på en ny og spennende måte? Fyll kremmerhusene med nydelig sitronfromasj før servering.
Fremgangsmåte
-
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Bland mel og kardemomme og rør det inn. La røren svelle 1 time. Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Rull dem til kremmerhus.
-
Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp hver krumkake i sjokoladen og dryss på litt pistasjnøtter.
-
Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft/-skall. Legg gelatinplater 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Sett bollen kaldt til den skal serveres.
-
Sett hver krumkake i lite glass pyntet med en ”cellofanmansjett”. Fyll krumkakene rett før servering og pynt med litt rips eller annen bær/frukt og en bit ”sukkerspeil” (se under).
-
Sukkerspeil
-
Dryss litt sukker utover et brett med bakepapir. Sett det inn i ovnen ved 190 °C til det smelter. Dryss over anisfrø. La det stivne og bli kaldt.