Syrlig, søtt og sprøtt

Syrlig, søtt og sprøtt

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Hvorfor ikke presentere krumkakene på en ny og spennende måte? Fyll kremmerhusene med nydelig sitronfromasj før servering.

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Bland mel og kardemomme og rør det inn. La røren svelle 1 time. Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Rull dem til kremmerhus.
Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp hver krumkake i sjokoladen og dryss på litt pistasjnøtter.
Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft/-skall. Legg gelatinplater 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Sett bollen kaldt til den skal serveres.
Sett hver krumkake i lite glass pyntet med en ”cellofanmansjett”. Fyll krumkakene rett før servering og pynt med litt rips eller annen bær/frukt og en bit ”sukkerspeil” (se under).
Sukkerspeil
Dryss litt sukker utover et brett med bakepapir. Sett det inn i ovnen ved 190 °C til det smelter. Dryss over anisfrø. La det stivne og bli kaldt.