Ingredienser
Sommerkoteletter med sin røkte og salte smak blir her ledsaget av grillet hjertesalat, gratinert med roquefort og et dryss med grovhakkede hasselnøtter. Spennende og enkel kosemat i sommerlige anledninger.
Fremgangsmåte
-
Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg under steking/grilling.
-
Pensle kotelettene med litt olje og krydre dem med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle med BBQ-saus når det nærmer seg servering.
-
Skjær hjertesalat i to på langs. Pensle dem med olje på snittflaten og legg dem på direkte varme på grillen. Snu salatene når de har fått fin grillfarge. Dryss på roquefort-ost og sett lokk på grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og maten bli ferdig.
-
Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over hjertesalaten.
-
Litt godt ferskt brød og god sennep passer til denne retten.