Quiche med spekeskinke
Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Fyll:
- 1Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt raskt sammen til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter.
- 2Kjevle ut deigen og klem den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt noen minutter.
- 3Forvarm ovnen til 200°C. Stek paiskallet i ca. 10 minutter, eller til det begynner å få farge.
- 4Smelt margarinen i en stekepanne. Klem ut så mye væske som mulig av squashen, og fres den raskt sammen med vårløk, løk, strimlet spekeskinke og soltørkede tomater. Fordel fyllet i paiskallet.
- 5Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper og hell over. Dryss over osten til slutt.
- 6Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.
- 7Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.
- 1