Quiche med spekeskinke

Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag.

60+ min
Middels
Quiche med spekeskinke

Slik gjør du

  1. Fyll:

    1. 1
      Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt raskt sammen til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter.
    2. 2
      Kjevle ut deigen og klem den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt noen minutter.
    3. 3
      Forvarm ovnen til 200°C. Stek paiskallet i ca. 10 minutter, eller til det begynner å få farge.
    4. 4
      Smelt margarinen i en stekepanne. Klem ut så mye væske som mulig av squashen, og fres den raskt sammen med vårløk, løk, strimlet spekeskinke og soltørkede tomater. Fordel fyllet i paiskallet.
    5. 5
      Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper og hell over. Dryss over osten til slutt.
    6. 6
      Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.
    7. 7
      Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.