Ingredienser
Alt er lett når man kan det. Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden... når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene.
Fremgangsmåte
-
Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper.
-
Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt.
-
Legg ikke for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade.
-
Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering.
-
Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk:
-
Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
-
Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
-
Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.
-
Kalkunbiff:
-
Kalkunbiff stekes på samme måte som storfebiff, men skal alltid stekes godt, altså ca 4 minutter på hver side.