Ingredienser
I det greske kjøkken er «saganaki» betegnelsen på flere ulike retter tilberedt i en liten stekepanne. En av de mest kjente er denne smakfulle scampiretten med tomatsaus og fetaost.
Fremgangsmåte
-
Kok potetene med skall i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til potetene er gjennomkokte.
-
Skjær paprikaen i små terninger. Skrell sjalottløken og kutt den i skiver. Varm olje i en stekepanne og fres løken på middels varme til den er myk og gyllen. Ha i scampi og fres under omrøring til scampien blir rosa. Tilsett hakkede tomater, paprika, sukker, tabascosaus og urter. Skru ned varmen når det koker og la det småkoke i 10 minutter.
-
Ha i fetaost og smak til med salt og pepper. Tilsett mer tabascosaus dersom det er ønskelig. Hell til slutt sitronsaft og finrevet sitronskall over scampiene.
-
Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og kutt i skiver. Del brokkolien i buketter. Kok gulrøttene i 5 minutter og brokkolien i 2 minutter. Sil fra kokevannet.