Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Reinsdyr oppholder seg på gode beiter i frisk luft og har masse plass til å boltre seg på. Dette er med på å bedre smaken. Som det meste annet viltkjøtt er reinsdyrsteken såpass mager at den trenger en skikkelig saus som også gjerne kan smake av fjell eller vidde. Tyttebærsaus føles helt riktig til reinsdyrstek.

Fremgangsmåte

Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken. Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme. Snu steken etter ca. 1/2 time. Ved 70 °C er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
Ta steken opp og pakk den inn i folie. Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann. Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper.
Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.