Ingredienser
Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag.
Fremgangsmåte
- Fyll:
-
Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt raskt sammen til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter.
-
Kjevle ut deigen og klem den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt noen minutter.
-
Forvarm ovnen til 200°C. Stek paiskallet i ca. 10 minutter, eller til det begynner å få farge.
-
Smelt margarinen i en stekepanne. Klem ut så mye væske som mulig av squashen, og fres den raskt sammen med vårløk, løk, strimlet spekeskinke og soltørkede tomater. Fordel fyllet i paiskallet.
-
Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper og hell over. Dryss over osten til slutt.
-
Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.
-
Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.