Ingredienser
Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til.
Fremgangsmåte
-
Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
-
Surr purre, potet og hvitløk i smør til det er mykt og blankt.
-
Hell på kraft, kok opp og senk varmen. La suppa småkoke til potetene er helt møre.
-
Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprocessor til den er helt glatt. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
-
Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp med noen dråper olje og finklippet karse.
-
Server purre- og potetsuppen med grissini (brødpinne) eller godt brød.