Pølsetusenbein

Pølsetusenbein

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pølsetusenbein er en morsom måte å server pølser i brød på.

Fremgangsmåte

Lag deigen og la den heve til omtrent dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle først det ene emnet til en lang og smal leiv, ca. 3 mm tykk. Legg leiven over på et bakebrett dekket med bakepapir.
Skjær et snitt i pølsene for at de ikke skal sprekke så lett. Fordel dem over deigen. Kjevle resten av deigen og legg den over pølsene.
Trill en liten ball av overflødig deig og sett på som et hode til pølsetusenbeinet. Følehorn kan man lage av kapers med stilk eller en pølsebit som det er skåret et kryss i toppen på. Skjær en munn i deigen med en kniv og bruk hele pepperkorn til øyne.
Pensle tusenbeinet med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Del tusenbeinet mellom hver pølse, så kan man spise som pølse i brød.