Ingredienser
En skikkelige julepølsefest! Julepølser med potetlomper og grov sennep gir julestemning på riktig nivå.
Fremgangsmåte
-
Skjær medisterpølser og vossakorv i store biter. Del dem eventuelt i to, og fjern skinnet. Ønsker du ikke å fjerne skinnet, lag små snitt med en liten spiss kniv på hver side av pølsebitene slik at de ikke sprekker under steking.
-
Fres pølsebitene og sossisser i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2–4 minutter.
- Brokkoli med hvitløk og sesam
-
Forvell brokkolibuketter i en kjele med kokende vann i 2 minutter.
-
Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen.
-
Ha i resten av ingrediensene og fres brokkolien på middels høy varme i 2-3 minutter. Krydre eventuelt med salt og pepper og server rykende varmt.
- Hjemmelaget sennep med appelsin og honning
-
La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Tilsett resten av ingrediensene.
-
Bland med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk. Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.