Pølse med luftig potetmos og hot chilisaus

Pølse med luftig potetmos og hot chilisaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pølser er ikke bare forbeholdt sommer og barnebursdager. Men litt chili får den et voksent sting over seg. Her har vi servert pølser med en luftig potetmos.

Fremgangsmåte

Chilisaus
Kutt paprika, chili, tomat og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form. Ha 1 ss av oljen over og bak i ovnen på 190°C i 25 minutter.
Bland de ferdigbakte grønnsakene med olje, eddik og salt.
Mos blandingen med en stavmikser eller i hurtighakker til en glatt saus. Tilsett noen spiseskjeer vann dersom sausen er for tykk. Ha den over på et glass.
Potetmos
Kok potetene helt møre og sil bort kokevannet.
Varm opp melk og salt. Tilsett potetene og mos dem godt med en potetstapper. Bruk en stor visp og rør stappen godt. Smak til med salt.
Stek pølsene og server med potetmos og chilisaus.