Ingredienser
Pølser er ikke bare forbeholdt sommer og barnebursdager. Men litt chili får den et voksent sting over seg. Her har vi servert pølser med en luftig potetmos.
Fremgangsmåte
- Chilisaus
-
Kutt paprika, chili, tomat og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form. Ha 1 ss av oljen over og bak i ovnen på 190°C i 25 minutter.
-
Bland de ferdigbakte grønnsakene med olje, eddik og salt.
-
Mos blandingen med en stavmikser eller i hurtighakker til en glatt saus. Tilsett noen spiseskjeer vann dersom sausen er for tykk. Ha den over på et glass.
- Potetmos
-
Kok potetene helt møre og sil bort kokevannet.
-
Varm opp melk og salt. Tilsett potetene og mos dem godt med en potetstapper. Bruk en stor visp og rør stappen godt. Smak til med salt.
-
Stek pølsene og server med potetmos og chilisaus.