Pepperkaker med melisglasur

Pepperkaker med melisglasur

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører jula til! Pepperkakeverksted på kjøkkenet skaper fin julestemning og resultatet smaker utrolig godt i en mørk adventstid. Pepperkaker er en av våre mest populære julekaker.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og sukker og rør det godt sammen. Avkjøl blandingen og hell det over i en bakebolle. Rør inn fløte og krydder. Tilsett natron blandet med litt av melet og kna/elt inn resten av melet til deigen er glatt og jevn. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet natten over.
Varm ovnen til 175 grader. Skjær en bit/skive av deigen og oppbevar resten av deigen i kjøleskapet så lenge. Kna deigen lett sammen på et melet bakebord. Kjevle den ut til omtrent 3 mm tykkelse og stikk ut pepperkakefigurer. Har du en bakeduk kan du kjevle deigen rett ut på duken. Legg pepperkakene over på et stekebrett med bakepapir og stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kna den overflødige deigen lett sammen, pakk den i plastfolie og legg den tilbake i kjøleskapet. Skjær en ny bit av deigen og gjenta prosessen. Den overflødige deigen kan brukes igjen når den har blitt kald («varm» deig er vanskelig å jobbe med).
Avkjøl pepperkakene helt før du pynter de.
Melisglasur: Visp eggehviten til den begynner å skumme – og visp inn melis og sitronsaft. Melisglasuren skal bli tykk og blank. Ha melisglasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske.

Tips:

Skal du tre pepperkakene på silkebånd må du huske å stikke ut et lite hull til båndet før du steker kakene.