Pepperbiff

Pepperbiff

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ytrefilet av storfe er mørt og smakfullt kjøtt som er perfekt til biff. Den klassiske pepperbiffen var særlig populær på 80-tallet, men smaker like fantastisk godt i dag med den kremete, hotte sausen.

Fremgangsmåte

Stekte tomater:
Lag peppersaus først. Knus rosè- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen. Smelt smør i en liten kjele og fres løk i smøret til den er gyllen, ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
Hell i kraft eller buljong, og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne den med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.
Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt.
Legg biffene til hviling, og fres raskt cherrytomater i 1-2 minutt i den varme pannen. Ha i frisk timian, og eventuelt krydre med litt salt og pepper.
Server biffene med stekte cherrytomater og peppersaus. Dryss gjerne over friske urter til pynt. Til pepperbiffen smaker det også godt med ovnsstekte potetbåter eller haselbackpoteter.
Tips: For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.