Lammestek med urter

Høstens ferske lam med friske urter er en ypperlig kombinasjon. Og med poteter som steker med i ovnen og får god smak fra sjyen, så blir dette garantert en fryd for ganen.

60+ min
Middels
Lammestek med urter

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen urter, salt, pepper og hvitløk. Stikk små snitt med en spiss kniv over hele lammesteken. Gni urteblandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.
    2. 2
      Skrell poteter og løk. Skjær potetene i 2-3 cm tykke biter og løken i tynne skiver. Legg poteter og løk over i en langpanne. Hell over olje og dryss over salt og pepper.
    3. 3
      Legg rist over langpannen og legg steken oppå. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Pass på at termometeret ikke står mot ben, da kan du få feil kjernetemperatur.
    4. 4
      Stek på 125 grader og stek til termometeret viser ca. 70 grader for rosa kjøtt.
    5. 5
      La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.
    6. 6
      Server steken med de ovnsstekte potetene, sjysaus og smørdampede grønnsaker.