Ingredienser
Dette er kaken som bare blir bedre av å stå og trekke deilig sjokolade-/karamellsaus tilsatt konjakk - en voksen kake med andre ord.
Fremgangsmåte
- Til pynt:
-
Nøttebunn: Pisk eggehviter stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, diameter 24 cm. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 ºC.
-
Sjokoladekaramell: Smelt sukkeret til karamell. Tilsett vannet og rør så alt løses opp. Rør inn smør og sjokolade. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over kaken. Still den kaldt og la den ”modne”, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med krem og friske bær.
-
Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien – den blir bare bedre av å stå. Lager du den i en langpanne kan du stikke ut runde porsjonskaker før du pynter med krem og bær.