Kokospai med sjokoladekrem

Kokospai med sjokoladekrem

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Om du er glad i Bounty er dette virkelig kaken for deg! Her topper du en sprø kokosbunn med en fyldig sjokoladekrem og får et utrolig smakfullt resultat. På toppen kan du pynte med kokos og noen friske bringebær.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190 grader. Bruk helst en terteform med løs bunn ca. 22 cm i diameter, og kle formen med bakepapir (smør den først med litt nøytral olje for å få bakepapiret til å feste seg). Bland kokos, sukker, eggehvite og potetmel i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under omrøring til blandingen ligner tykk grøt. Hell massen over i paiformen og trykk den jevnt utover bunnen og langs med kantene (bruk gjerne baksiden av en skje og fukt den med litt vann). Stek bunnen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og stekt (den skal være myk og seig som en kokosmakron i midten).
Hakk sjokoladen til kremen og ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp melk og fløte i en kasserolle. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggene mens du visper. Ha alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig under omrøring, til blandingen tykner som vaniljesaus. Sil blandingen (for å fjerne eventuelle eggetråder) over sjokoladen. Bruk en slikkepott og rør fra midten av sjokoladen til sjokoladekremen blir tykk, blank og elastisk.
Hell sjokoladekremen over i kokosbunnen og la paien stå kaldt til kremen har stivnet, det tar minst 4 timer. Løft paien forsiktig ut av formen og over på et passende fat før servering. Pynt med kokos og friske bringebær hvis ønskelig.