Kålruletter med pulled pork

Kålruletter med pulled pork

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Norsk og asiatisk mattradisjon flettes sammen i denne spennende retten med pulled pork i kålruletter!

Fremgangsmåte

Tomatsaus
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Legg posen med pulled pork i en gryte med kokende vann og la den trekke i 8 minutter. Ta posen opp av vannet og klipp den opp. Legg kjøttet og stekesjyen i en stor skål eller bolle, og trekk kjøttet fra hverandre med to gafler.
Finhakk stangselleri og løk. Varm olje i en stekepanne og fres selleri og løk i et par minutter. Bland det med pulled pork og ris. Ha i salt og pepper og bland det godt sammen.
Lag tomatsaus: Finhakk løken. Varm opp olje i en gryte. Fres løken på middels varme til den er mør og blank. Tilsett hakkede tomater og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ta av de ytterste bladene på hodekålen og ta av 8 store kålblader. Kok opp vann i en stor kjele. Kok kålbladene i 1 minutt. Sil fra kokevannet og avkjøl bladene under rennende kaldt vann.
Legg en stor skje med pulled pork-blanding på hvert kålblad og rull dem sammen. Brett sidene innover mens du ruller. Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus og legg kålrulettene i formen med skjøten ned. Fordel resten av tomatsausen over kålrulettene og dryss over revet ost.
Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk og stek kålrulettene i ovnen i 15 minutter. Ta bort folien eller lokket og stek videre i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og er gyllen.
Dryss hakket bladpersille over kålrulettene og server.