Ingredienser
Gode smørbrød hører julen til! Topp dem med det du liker best og server til en deilig lunsj.
Fremgangsmåte
-
1. Ribberull, sennep og sylteagurk Smør brødskiven med søt sennep. Legg på et salatblad, 3 skiver ribberull og topp med sylteagurk og grovkvernet pepper.
-
2. Lun julepostei og marinert rødløk Varm juleposteien i ovnen på 150 grader i 5-10 minutter. Smør brødskiven med julepostei og topp den med marinert rødløk og frisk timian.
-
3. Julesylte med rødbetsalat Skjær tynne skiver av julesylte, legg på brødskiven og topp med rødbetsalat og finhakket gressløk.
-
4. Kokt oksetunge med sellerirotremulade Smør brødskiven med smør. Legg på 3 skiver oksetunge og topp med hjemmelaget sellerirotremulade.
-
5. Roastbiff med hjemmelaget remulade Smør brødskiven med smør. Legg på et salatblad, 3 skiver roastbiff, remulade og finhakket gressløk.
- Marinert rødløk
-
Følg oppskriften på marinert rødløk her.
- Hjemmelaget remulade
-
Finhakk løk, sylteagurk og persille. Rør sammen majones og sennep og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Sellerirotremulade
-
Bland majones, creme fraiche og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
-
Skrell selleriroten og riv eller skjær den i fyrstikktynne strimler. Bland sellerien med dressingen og topp med hakket gressløk eller persille.