Grilled Argentinian Beef

Grilled Argentinian Beef

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Marinert entrecôte er populær grillmat. Her er kjøttet marinert på Argentinsk vis.

Fremgangsmåte

Pisk olivenolje og eddik sammen i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene til marinaden.
Legg kjøttet i marinaden og la det stå i romtemperatur i ca. 2 timer eller lengre, da i kjøleskap.
Ta kjøttet ut av marinaden og dryss over salt. Legg kjøttstykket på en varm grill. Grilltid ca. 45 minutter, snu ofte. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
Server med friterte poteter og en salat og gjerne med Chimchurri Sauce.
Tips: Indirekte grilling egner seg godt til større kjøttstykker som skal grilles i mer enn en 1/2 time. Tilberedningen skjer uten at man behøver å snu kjøttstykket, og skal gjøres under lokk. Kjøttet grilles av sirkulerende varme som reflekteres av lokket og sidene på grillen. Har du kulegrill kan du plassere en dryppskål i midten av bunnplaten på grillen og legge kull rundt på sidene. Legg kjøttet over dryppskålen og legg lokket over.