Ingredienser
Fremgangsmåte
- Gravet laks med sennepssaus og hasselbakte poteter
-
Bland sukker og salt, og fordel over laksen. La den ligge i 1 time.
-
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med tørkepapir.
-
Skjær laksen i serveringsstykker og stek disse med skinnsiden ned i smør og solsikkeolje til fisken er ferdig.
- Hasselbakte poteter
-
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
Rist hasselnøtter i stekeovnen i 15 minutter, og gni dem i et kjøkkenklede for å fjerne skall.
-
Hakk dem i en foodprossesor eller med kniv.
-
Skjær potetene i 3 mm tykke skiver nesten igjennom.
-
Vend potetene først i smeltet smør, og deretter i hasselnøtter.
-
Stek potetene i stekeovnen på 155 °C i 20 minutter.
- Sennepssaus
-
Pisk sammen alle ingrediensene til sausen unntatt finhakket dill.
-
Smak til med salt og kajennepepper. Rør inn dill når sausen er ferdig pisket.
- Topping
-
Skjær eple i små terninger og reddik i tynne skiver
-
Server laksen med hasselbakte poteter og sennepssaus, og topp laksen med eple, reddik, løkringer og dill.