Gravet laks med sennepssaus og hasselbakte poteter

Gravet laks med sennepssaus og hasselbakte poteter

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Gravet laks med sennepssaus og hasselbakte poteter
Bland sukker og salt, og fordel over laksen. La den ligge i 1 time.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med tørkepapir.
Skjær laksen i serveringsstykker og stek disse med skinnsiden ned i smør og solsikkeolje til fisken er ferdig.
Hasselbakte poteter
Sett stekeovnen på 175 °C.
Rist hasselnøtter i stekeovnen i 15 minutter, og gni dem i et kjøkkenklede for å fjerne skall.
Hakk dem i en foodprossesor eller med kniv.
Skjær potetene i 3 mm tykke skiver nesten igjennom.
Vend potetene først i smeltet smør, og deretter i hasselnøtter.
Stek potetene i stekeovnen på 155 °C i 20 minutter.
Sennepssaus
Pisk sammen alle ingrediensene til sausen unntatt finhakket dill.
Smak til med salt og kajennepepper. Rør inn dill når sausen er ferdig pisket.
Topping
Skjær eple i små terninger og reddik i tynne skiver
Server laksen med hasselbakte poteter og sennepssaus, og topp laksen med eple, reddik, løkringer og dill.