Ingredienser
Gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon er en ordentlig tilbehørsklassiker fra 80-tallet. Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt. Nydelig!
Fremgangsmåte
-
Fjern bladene på blomkålen og del den opp i store buketter. Kok opp rikelig med vann i en kjele, tilsett salt og ha i blomkålbukettene. Kok dem knapt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og avkjøl bukettene i kaldt vann.
- Ostesaus:
-
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La ostesausen småkoke i ca. 5 minutter.
-
Rør om av og til og pass på at sausen ikke blir brent. Ha i halvparten av osten og smak til med salt, pepper og muskat.
-
Sett stekeovnen på 200 °C. Hell saus over den avkjølte kokte brokkolien i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen. Stek midt i ovnen til osten er gyllen, ca. 10 minutter.
-
Kutt bacon fint, og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Strø baconet over gratengen rett før servering.