Ingredienser
Dette er julemat som kommer fra ”søta bror”, men den fungerer vel så godt med norsk gris. Utgangspunktet er ferdig juleskinke som får en svensk spesialbehandling. Jätte gott!
Fremgangsmåte
-
Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
-
Stek på 125 °C. Den er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.
-
Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 74 °C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).
-
Ta skinka ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og evt. svoren.
-
Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.
-
Gratiner på 200 °C i ca. 15 minutter.
-
Server gjerne med blåmuggostsaus og f.eks. bønnesalat og cherrytomater. Et annet alternativ er Waldorfsalat og sennepsdressing.