Ingredienser
Har du anledning til å bruke litt mer tid på kjøkkenet når du skal lage en sjokoladekake vil vi anbefale denne fylte varme kaken.
Fremgangsmåte
-
Former: 8 former à 1,5 dl
-
Ovn: 180 ° C ca. 15 minutter
-
Varm opp smøret, tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen.
-
Tilsett rismel og malte mandler, rør godt. Tilsett eggeplommene.
-
Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne inn i røren til slutt.
-
Mørk hemmelighet:
-
Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.
-
Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.
-
Lag ferdig kaken:
-
Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. ¾ full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene, ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.
-
Karamell-sjokoladesaus:
-
Del vaniljestangen i to på langs.
-
Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjele og kok massen til en tykk sirup.
-
Smak til med Grand Marnier til slutt.