Ingredienser
Å lage mat til mange kan være en utfordring, da er det fint at en kan lage noe ferdig på forhånd, sånn som potetstappen her.
Fremgangsmåte
- Honningglaserte grønnsaker:
-
Begynn med å skrelle poteter og søtpoteter, og skjær dem i mellomstore terninger. Kok dem til de er møre, sil så av vannet og de er klare til å stappes. Ta i litt smør og melk for å få den konsistensen du ønsker. Hell i litt og litt melk slik at den ikke plutselig blir for tynn. Smak til med salt og pepper til slutt.
-
Kalkunfiletene snittes på midten og fyll de med soltørkede tomater skjært i strimler og blåmuggost. Gni inn litt salt og pepper på overflaten av kalkunfileten og surr dem med hyssing. Stek de på medium til høy varme i 3–4 minutter på hver side. Da får de en fin stekt overflate.
-
La filetene hvile noen minutter før du setter dem i en ildfast form i stekeovnen på 180°C i 20 minutter. Bruk gjerne et steketermometer, de er ferdige når de når 80°C.
-
Mens kalkunen stekes ferdig i ovnen, tilbereder du grønnsakene. Vask dem godt og stek lett i en sautèpanne eller stekepanne i litt olje. Skru ned varmen og fordel honning over.