Ingredienser
Fruktsalat er enkelt å lage, og kan varieres med andre frukter som for eksempel pære, mango og banan.
Fremgangsmåte
- Lake:
-
Kok opp appelsinsaft (ev. fruktjuice eller vann) og sukker. La det koke til sukkeret er oppløst og avkjøl laken.
-
Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på appelsinene og klementinene. Skjær av skallet og den hvite hinnen (uten å fjerne for mye fruktkjøtt). Skjær ut hinnefrie appelsinbåter eller skjær appelsinene i jevne biter. Skjær klementinene i tynne skiver. Ha alt over i en bolle.
-
Rens ananasen og skjær den i jevne små biter. Skjær eplene i samme størrelsen. Bruk en skarp liten kniv og skjær av skallet på kiwiene på samme måte som appelsinene. Del kiwiene i små terninger, smale båter eller tynne skiver. Fjern skallet og den bløte kjernen på melonen. Skjær melonkjøttet i jevne små biter. Del druene i to.
-
Ha all frukten over i bollen med appelsinene, og hell over laken. La gjerne fruktsalaten få trekke en liten stund før servering. Tilsett delte jordbær, bringebær eller blåbær rett før servering.