Ingredienser
Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy.
Fremgangsmåte
-
Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
-
Hell i resten av væske sammen med sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
-
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. La bollene etterheves på et lunt sted. Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.
-
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 7-15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
-
Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.