Ingredienser
Hva er vel bedre enn en lun eplekake til dessert? Server gjerne med vaniljesaus.
Fremgangsmåte
-
Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
-
Pisk eggedosis av egg og sukker.Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
-
Smør en springform, ca. 24 cm og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så alt kommer med. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
-
Dryss melis over kaken før servering. Vaniljesaus smaker godt ved siden av.
-
Vaniljesaus:
-
Skill eggene i plomme og hvite. Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere. Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. Server den i en glassmugge.