Marsipan (grunnoppskrift)
Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted!
Over 60 min
VanskeligSlik gjør du
- 1Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
- 2Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.
- 3Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
- 4Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
- 5Tips:
- 6Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.
- 7Slik skålder du mandler:
- 8Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2–3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.
- 1