Marsipan (grunnoppskrift)

Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted!

Over 60 min
Vanskelig
Marsipan (grunnoppskrift)

Slik gjør du

    1. 1
      Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
    2. 2
      Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.
    3. 3
      Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
    4. 4
      Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
    5. 5
      Tips:
    6. 6
      Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.
    7. 7
      Slik skålder du mandler:
    8. 8
      Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2–3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.