Cowboygryte med pølser, poteter og egg

Cowboygryte med pølser, poteter og egg

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Cowboygryte er ekstra godt å servere på en kjølig dag. Her får du pølser, poteter og bønner i skjønn harmoni, så denne gryta kommer til å mette godt!

Fremgangsmåte

Rens og hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Skjær pølser og poteter i jevne biter. Hell bønnene over i en sil og skyll vekk laken.
Varm ovnen til 210 grader.
Varm 2-3 ss olje i en stor stekepanne eller passende gryte (som tåler en tur i stekeovnen) og fres løken myk og gyllen, tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen. Ha i pølser og poteter og la det frese til alt har fått litt farge. Tilsett tomater og la det hele småputre i 5-10 minutter. Bland inn bønnene og smak gryta til med salt og pepper.
Lag fire fordypninger og knekk et egg ned i hver fordypning. Sett pannen/gryta inn i ovnen og la den stå til eggene har blitt faste (men plommen skal fortsatt være myk), cirka 15 minutter. Dryss over persille og server gjerne gryta med en frisk salat.
Denne retten inneholder ca. 700 g grønt.