Ingredienser
Cowboygryte er ekstra godt å servere på en kjølig dag. Her får du pølser, poteter og bønner i skjønn harmoni, så denne gryta kommer til å mette godt!
Fremgangsmåte
-
Rens og hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Skjær pølser og poteter i jevne biter. Hell bønnene over i en sil og skyll vekk laken.
-
Varm ovnen til 210 grader.
-
Varm 2-3 ss olje i en stor stekepanne eller passende gryte (som tåler en tur i stekeovnen) og fres løken myk og gyllen, tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen. Ha i pølser og poteter og la det frese til alt har fått litt farge. Tilsett tomater og la det hele småputre i 5-10 minutter. Bland inn bønnene og smak gryta til med salt og pepper.
-
Lag fire fordypninger og knekk et egg ned i hver fordypning. Sett pannen/gryta inn i ovnen og la den stå til eggene har blitt faste (men plommen skal fortsatt være myk), cirka 15 minutter. Dryss over persille og server gjerne gryta med en frisk salat.
-
Denne retten inneholder ca. 700 g grønt.