Ingredienser
Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.
Fremgangsmåte
- SJAMPINJONG- OG PERSILLESAUS:
-
Skjær soppen i skiver. Stek den raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.
-
Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff.
-
Kok risen etter anvisning på pakken.
-
Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til den begynner å bli myk, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.