Biff med rødvinssaus

Biff med rødvinssaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En klassiker - biff med rødvinssaus! Dette er perfekt helgemat når du skal kose deg sammen med noen du er glad i.

Fremgangsmåte

Grønnsaker
Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en «marmeladekonsistens»), dette tar minimum 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
Skrell gulrøtter og kutt dem i grove biter. Ha dem i en ildfast form, drypp over olje, honning, sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen og sett formen i ovn på 200 °C i 15-20 minutter, eller gulrøttene er møre. Vend inn bladpersille før servering.
Sil sausen, ha den tilbake i kjelen og hold den varm til servering.
Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
Sørg for at sausen er god og varm. Trekk den av platen og rør inn terninger med kaldt smør. Sausen må ikke koke etter smøret er rørt inn. Smak til med salt og pepper. Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizena rørt ut i kaldt vann før du pisker inn smøret.
Server biffene med fargerike gulrøtter og rødvinssaus. Små kokte poteter, selleri- og potetmos eller ovnsbakte poteter med sitron og hvitløk smaker også godt til denne biffen.