Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Ribbe er for veldig mange førstevalget på selve juleaften, og da er det som regel tradisjonell ribbemiddag de fleste går for. Før og etter julaften er det derimot mange som vil prøve en ny vri, og da er denne smakfulle asiatiskkrydrede ribben midt i blinken.

Fremgangsmåte

Kålsalat:
Forvarm stekeovn til 230°C.
Sjekk at bena på ribben er sagd helt over. Skjær svoren i ruter. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Dersom du ruter opp parallelt med ribbebena blir det enklere å skjære opp pene ribbestykker etter steking. Gni inn ribben med krydder, finhakket ingefær og limesaft.
Lag kraft. Skrell hvitløk og ha dem i en gryte med appelsinjuice, kanel, soyasaus, hvitvin og hønsebuljongterning. Kok opp.
Hell kraften over i en langpanne/stor ildfast form og legg i ribben med svoren opp. Legg gjerne en asjett under ribben, slik at den blir litt høyere på midten og det smeltede fettet renner lett ned. Det er viktig at ribben er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Dekk med aluminiumsfolie.
Sett den foliekledde langpannen/formen med ribben midt i stekeovnen og stek i ca. 45 minutter. Ribben “blåser” seg litt opp og svoren spriker.
Fjern folien (la asjetten ligge) og skru ned temperaturen til 200°C. La ribben steke videre i ca. 2 timer.
Lag dressing. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær. Smak til med salt og pepper. 8. Lag kålsalat. Bland hodekål, eple, løk, koriander og chili sammen i en bolle. Hell dressingen over og vend godt. Legg salaten i en skål og dryss over peanøtter.
Lag kålsalat. Bland hodekål, eple, løk, koriander og chili sammen i en bolle. Hell dressingen over og vend godt. Legg salaten i en skål og dryss over peanøtter.
Ofte får ribben sprø svor av seg selv. Hvis ikke, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: sett langpannen/ formen høyere i stekeovnen og øk temperaturen til 250°C, eller bruk grillen. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at den ikke blir brent.
10.La ribben hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i serveringsstykker.
Kraften fra stekingen kan du sile i en liten gryte og koke ned til halvparten. Tilsett hakket frisk koriander og det blir til en deilig saus som du kan servere sammen med ribben.
*Familieribbe kan trenge litt lengre steketid.